Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, József körút, 8. kerület

További információk a képhez

1961. A József körút és a Rákóczi út sarka. A szemközti ház maga a László ház. A Daru cigarettának mindjárt két fajtája is az egyik reklám tárgya. Ez a reklám éjszakánként színesen világított is és sokkal látványosabb volt! A másik, szintén neon-reklám szerint: Éjjel nappal dolgozik a KÖZÉRT. És az is látványosabb volt éjjel.
A háttérben, a Népszínház utca sarkán lévő ház tetején szintén egy neon-reklám. Kíváncsi vagyok, hogy a fiatalabbak vajon mire gondolnak a RAPID felirat láttán ?!
Felfedem a titkot: A kor mosóporainak egyike (a kettő, vagy három közül).
Ma ugyanitt egy "Mekdáneldsz" reklám található!
(Jól mondom City 480 Tibi ?)
Az épület aljában pedig évtizedeket is áthidalva a Szimpla "espressó" volt hivatva főfoglalkozásban itatni a "széles néptömegeket".
A László ház előtt a piros lámpánál az első két rajtkockán egy Volga és egy Pobeda. Mellettük, ha nem is az üveghegyen, de a járdaszigeten mindeképpen túl egy 4-es járatszámú UV.
Most pedig nézzük az apróbb érdekességeket. A zebra két helyen is elzárva a gyalogosok előtt a Blaha Lujza tér irányába. A Keleti pályaudvar felé haladó villamos járdaszigete a Nagykörút túloldalán van, nem a megszokott helyén. Ez pedig arra utal, hogy már zajlik a Metró és az aluljáró építése.
A rendőrbódé, akarom mondani a forgalom irányító megemelt pulpitus is szokatlan helyen van. Úgy tűnik ekkor a jobbra kanyarodás tiltott gyümölcs volt . A végére és a járdasziget végére a kedvencem: a csibilámpa.
Ilyen is volt Budapest.
Ismét csak köszi FORTEPAN!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút

Érdemes utánanézni:

Közért, László ház, Daru cigaretta, Rapid mosópor
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©