1966, Rákóczi út, 8 kerület

További információk a képhez

1966. Blaha Lujza tér. A Rákóczi út és a Nagykörút sarkán a Metró és ezzel egyidejűleg az EMKE-aluljáró építése zajlik (ellentétben a manapság (2013) zajló Metró-4 építésével, ami inkább: "punnyad")!
A kép közepén a csúcs-kedvenceim: a középen nyitott peronú "távos" villamosok, ekkoron még osztott szélvédővel, 68-as jelzéssel és talán ekkoron kivételesen négy-kocsis változatban.
A járatszámot megvilágító "pilács"(bocs a fiatalabbaktól a kifejezésért), az ott van a szeren. Úgy negyven évvel korábban volt divatos eme szóhasználat
A háttérben a "László ház" a homlokzatán a "Szívjon Daru cigarettát" reklámmal. Soha nem cigiztem, de úgy rémlik, hogy ez a reklám több változatban, talán három színben is tündökölt, méghozzá neon változatban éjszakánként is. Nem is csúnyán. A ház mögött a Palace szálló. (Manapság Novotel Centrum.)
A közvilágítás  megint valami új, persze a régiekhez képest...
A felségjel a villamosokon: FVV, azaz Fővárosi Villamos Vasút.
Őrület, hogy ezt a három betűt már magyarázni kell az utókornak.
Mint, ha néhány éve lett volna. (Ebből lett 1968-ban a BKV, ami aztán napjainkban már BKK.
Az öltözködés olyan, amilyen...
Ilyen is volt Budapest.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Blaha Lujza tér (1918 óta), Rákóczi út (1906 óta), Kerepesi út

Érdemes utánanézni:

FVV, FAÜ, BKK, Beszkárt
  • Forrás: Internet, Facebook

Korábbi hozzászólások (3)

Mihálffy László
A 4 kocsis középbejáratú villamos nem "bukfenc", hanem "távos" (azaz távvezérlésre alkalmas motorkocsi) a szerelvény 2 végén, és 2 pótkocsi közötte (ugyancsak középbejáratú, távvezérlés átvitelére alkalmas kivitelben). A "bukfenc" ikerkocsi volt, azaz állandó jelleggel egymáshoz kapcsolt 2 kocsi, melyhez mást kapcsolni nem lehetett.
2013. november 02. 21:34
László Dorogman
László Dorogman
A magyar dohányipar fénykorában 5 gyár ontotta a füstölnivalókat (Debrecen, Eger, Lágymányos, Pécs, Sátoraljaújhely), közülük elsőként, még a 60-as évek második felében a lágymányosi szűnt meg. A cigaretták csomagolásának hátoldalán egyértelmű jelzés mutatta, melyik gyárban készült a cigi. A lágymányosi jelképe a Lánchíd volt, Sátoraljaújhelyé a sárospataki (!?) vár, Debrecené egy ostoros csikós - ha jól emlékszem. A Daru reklám pedig nyilván azért volt kétszínű, mert e cigaretta kétféle csomagolásban került forgalomba: kék és piros papírban. Az előbbi az urak, az utóbbi a hölgyek számára - hogy a dohány összetétele különböző volt-e, azt nem tudom.
2013. december 30. 22:09
    Popovics András
    Popovics András
    Köszi.Nekem, meg azoknak az embereknek, akik még sosem cigiztek, ezek különösen érdekesek voltak.
    2014. január 03. 16:39