1975, Delej utca, 8. kerület

További információk a képhez

1975. Delej utca a Golgota tér oldalában. A 130 éves korlát  még ott van az út szélén.
Maga az út kockaköves.
De, ha jól látom, akkor meg meg vannak még az utca közepén lévő sínek nyomai is a Golgota utca felé.
Minden esetre a fotós  igen huncut volt! A Vajda Péter utcából fényképezve nagyon hasonló a kép. Még egyszer köszi a megfejtőknek!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1887-től Delej utca

Érdemes utánanézni:

Delej utca
 • Forrás: hampage.hu
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."

Korábbi hozzászólások (4)

M.Edit
Nem kell annak csodàlkozni, aki nem ismeri a területet. Ez a Vajda P. utcai Kolonia lakòtömböt megkerülö vàgàny volt.(amelyik visszament a végàllomàsra) A kép hàtterében a Ganz Màvag épülete làthatò, ha jòl emlékszem a 2-es kapu..
2013. június 11. 19:32
Olsvay Endre
Teljesen igaza van a kedves hozzászólónak, s ebből egyértelműen kiviláglik, hogy ez a kép nem is a Vajda Péter utcát ábrázolja, hanem a DELEJ U.-t!!
2013. december 20. 01:29
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm a megfejtést minden hozzászólónak! Én magam a Vajda Péter utcában robogó villamossal jártam az Könyves Kálmán körút és a Győrffy István sarkán lévő Széchenyi gimibe és ezt a képet sehogyan sem tudtam hova tenni...
  Több szem többet lát!
  2013. december 20. 03:58
Kovács György
Kovács György
Balra a Golgota tér, háttérben aGanz-Mávag 7-es kapu, jobbra, nem látszik a Kolónia Delej u. 51. A fotós a Kolónia sarkánál állhatott a telefonfülkénél. Itt nőttem fel.
2013. december 29. 19:36