Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Harminckettesek tere, 8. kerület

További információk a képhez

1968, Harminckettesek tere a Kis Stáció utca felől nézve. A régi Skoda octavia fölött egy rebdőrbódé a Nagykörút sarkán. A trolibusz pedig valószínűleg 74-es. Az Orczy tértől a Curia utcáig közlekedett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1933-tól Harminckettesek tere
  • Forrás: Fortepan.hu (9876), ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Olsvay Endre
Ó. és az a kerek-keretes OTP-embléma a sarokházon! Egész elfelejtettem már, hogy olyan volt, de ez visszahozta az emlékét!
2013. december 10. 15:31
László Dorogman
László Dorogman
A trolibusz természetesen 74-es - 1968-ban ezzel jártunk a Vörösmarty gimnáziumból heti egy alkalommal "műhelyórára" (hivatalos nevén politechnikai foglalkozásra) a Sárkány utcai izébe, ahol a kék köpenyes Jung tanár úr avatott be minket, fiúkat (a lányok műszaki rajzórákra jártak valahová) a kalapács, reszelő, satu és hasonlók szakszerű használatára. A Skoda Octavia előtt Trabant 601, Trabant 600 és egy FIAT 850 parkol (akkoriban mindez ingyen volt ám!), a József körutat éppen egy Opel Rekord keresztezi.
2014. január 11. 11:54