Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Calvin tér,5. és 8. kerület

További információk a képhez

1949. A kockaköves Calvin téren 49-es a villamos, ami, mindennek a tetejében Beszkárt festéses, azaz fehér-sárga. A kalauz nagyon haragszik a lopódzkodó aktatáskás bliccelőre. A közlekedési rendőr megint csak a helyzet magaslatán, a rendőrdobogó legfelső fokán. Mi több: éppen "sárgát"  jelez. Mögötte a Nemzeti múzeum.
A lovaskocsik még tartozékai a tájnak... 
Na,  de mi az autó  ott középen..?  A művezető szaki az elegáns köpenyében meg hova igyekszik oly igen-nagyon?  A mögötte lévő háziasszonyról már nem is szólva...
Az autó megfejtése Andor Tamás jóvoltából: egy DKW Meisterklasse F7 1937-38-as modell. Köszi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1973-tól új nyelvtan szerint Kálvin tér, A 18. századtól Ketschkemeterplatz (Kecskeméti tér), Heu- und Borstenviehhändler Platz (Széna- és disznókereskedők tere), A 19. századtól Heumarkt (Széna piac), 1866-tól Heuplatz (Széna tér), 1874-től Calvin tér
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©