1969, Kerepesi út, 8. kerület

További információk a képhez

1969. Végállomás a Keleti Pályaudvarnál. 1970-ig, az első Metró átadásáig a Keleti pályaudvarig jött be a Rákosszentmihályi BHÉV, avagy HÉV( melyik is ?)
Egy kis kiegészítés Versics Márti  jóvoltából: A képen a HÉV egy R betűvel van megjelölve. Ez nem ment Gödöllőre, hanem Sashalomnál elkanyarodott és Rákosszentmihályon tett egy kört úgy ment vissza a Kerepesi útra és szintén a Keleti pu.-hoz a végállomásba.
Ezen HÉV-nek van egy a napjainkig tartó óriási titka!
Az egyetlen járat, amelyik az 1941-es irányváltás óta mind a mai napig "balra előre" módban halad, igaz már csak az Örs vezér tértől!
Majdnem szemben a lóversenytér bejárata.
A baloldali kerítést szerettem volna lefényképezni, de sajnos nem sikerült, mert most, 43 év után, most éppen a vaku villanása előtt építették újjá a kerítést!  
Na nézzük csak: 1. sáv a fű.  2. sáv=1.sínpár.  3.sáv =a két sínpár közti terület.  4. sáv a másik sínpár. 5.sáv a járdasziget. Valamint a lovi előtt volt még egy parkoló is !
Na akkor mennyi hely is maradt ?.........kb .: 1:1 sáv ...!
Ugye  elképzelhetetlen!?
A háttérben a Törökőri Kis Szent Teréz templom.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Kerepesi út
 • Forrás: internet

Korábbi hozzászólások (5)

Versics Márti
A képen a HÉV egy R betűvel van megjelölve. Ez nem ment Gödöllőre, hanem Sashalomnál elkanyarodott és Rákosszentmihályon tett egy kört úgy ment vissza a Kerepesi útra és szintén a Keleti pu.-hoz a végállomásba.
2013. szeptember 26. 23:14
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm, igazítom.
  2013. szeptember 27. 01:00
Miklós Sztankovics
Miklós Sztankovics
A Szentmihályi HÈV egy kicsit beljebb ment be majdnam a Baross Tér közepéig és ott fordult meg. A Gödöllöi és a Csömöri állt meg párhuzamosan a vasúti sinekkel.
A szentmihályiról át lehett szállni a 68-as villamosra és tekerni a körtérig. 1970 április 4.- e elött
2013. november 07. 22:30
Bernáth Jánosné
Ott a háttérben kis Szent Teréz templom (nem kápolna) tornya látható, az már majdnem a Hungária-Kerepesi út kereszteződése.Az anyukám - aki zuglói lakos maradt - ma is oda jár misére.
2013. november 20. 13:34
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm, javítottam.
  2013. november 20. 16:44