Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1890-es évek, Múzeum körút, 8. kerület

További információk a képhez

1890-es évek, Múzeum körút. Én magam úgy vélem, hogy egy igen ritka képet láthatunk. Óriásinak merem nevezni. Arany János költő szobra a Magyar Nemzeti Múzeum főhomlokzata előtt már mindenkinek természetes.
A Múzeum körút látképe ebből a korból, ilyen felbontásban, az talán nem.
A távolban igen jól felismerhetően látszik a Vigyázó-ház. Mellette (a képen), átellenben a Kerepesi (1906-tól Rákóczi) út innenső oldalán a HOLLANDI ÉLETBIZTOSÍTÓ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG székháza látható a kupolájával.. Ez egy telken állt első Nemzeti színház épületével, ami mellette volt a Kerepesi (Rákóczi úti) oldalon.
A bal oldali közlekedés is természetes.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Múzeum körút, 1915-től Mehmed szultán út, 1874-től Múzeum körút, A XVIII.-XIX. században Land Strasse ) Országút
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©