Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1800-as évek vége, József körút, 8. kerület

További információk a képhez

1800-as évek vége, József körút és a Népszínház utcánál, a M. Kir.Technologiai Múzeum (Magyar Királyi Technologiai Iparmúzeum).
A háttérben egy nyitott, alsószedős villamos poroszkál.
A mellette lévő kandelábert szívesen elhelyezném a kertemben!....( Sajnos sem kertem, sem házam nincs ....)
Nekem még a villamosváró pavilon is szimpatikus. Emlékeztet azokra, amik még a 60-as években is megvoltak a városban. A Gázlámpa pedig kifejezetten jóképű. Az épületről többet itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1875-től József körút
  • Forrás: budapestcity.uw.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©