Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Nagyvárad tér, 8. kerület

További információk a képhez

1966. Nagyvárad tér, az autóbusz végállomás. Ikarus-55-ös, Ikarus 180-as, Ikarus 620-as éa a FAÜ csuklós. A háttérben a terméskő fal mellett személymérleg. ..Tudd ám öcsém, hogy hány kiló vagy! 
Egy kis utóirat Zsille Pétertől: Számomra külön érték a képen a Malév Ikarus autóbusza, amivel a Dorottya utcai Malév iroda elől lehetett Ferihegyre közlekedni.
Ezt váltotta aztán a már BKV-s egyajtós(!) busza (viteldíj 4,- Ft), amit aztán a Volán váltott fel 10,- forintokért.
A személymérleg egyébként húszfilléressel működött, de ha valaki más is rátette a lábát, miközben az előző még rajta állt, egy gyalogezred végigmérhette magát. A mérlegeket egyébként a Belkereskedelmi Kölcsönző Vállalat üzemeltette, amelynek üzleteiben meglehetősen normális áron lehetett porszívót, padlókefélőgépet, szőnyegtisztítógépet, vagy csecsemőmérleget bérelni.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1940-től Nagyvárad tér, A 19. században Mihálkovics tér
 • Forrás: Fortepan.hu (252213), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Zsille Péter
Zsille Péter
Számomra külön érték a képen a Malév Ikarus autóbusza, amivel a Dorottya utcai Malév iroda elől lehetett Ferihegyre közlekedni.
Ezt váltotta aztán a már BKV-s egyajtós(!) busza (viteldíj 4,- Ft), amit aztán a Volán váltott fel 10,- forintokért.
A személymérleg egyébként húszfilléressel működött, de ha valaki más is rátette a lábát, miközben az előző még rajta állt, egy gyalogezred végigmérhette magát. A mérlegeket egyébként a Belkereskedelmi Kölcsönző Vállalat üzemeltette, amelynek üzleteiben meglehetősen normális áron lehetett porszívót, padlókefélőgépet, szőnyegtisztitógépet, vagy csecsemőmérleget bérelni.
2013. október 04. 01:43
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi, értékes információk!
  2013. október 04. 02:21
Marika Stefánka
Marika Stefánka
A "PIROS" házban nőttem fel. Az ablakaink pont a busz végállomásra, a Mező Imre útra és Hámán Kató útra néztek. A fotók olyanok, mintha a mi ablakunkainkból készültek volna. Köszönöm a készítőnek..
2013. november 21. 16:05
Olsvay Endre
Személymérlegekkel tele volt a város, még a Körút és a legfrekventáltabb belvárosi helyek is, kb. '70-72 táján aztán villámgyorsan eltünedeztek. (A Krisztina körúton, a csemege ABC előtt, szemben az ex-Postavezérigazgatósággal elég sokáig állt, de már nem működött!)
2013. december 08. 04:47