Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Népszínház utca, 8. kerület

További információk a képhez

1956, Népszínház utca a József körút felől nézve a forradalom idején. A háttérben a Weiszfeld cukrászda. Jó volt. Kár érte! Itt ettem életemben először citrom fagyit.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1919-től Népszínház utca, 1918-tól Blaha Lujza utca, 1874-től Népszínház utca, 1850-től Sertéskereskedő utca, 1838-tól Borstenviehhändlergasse, 1817-tól Fleischer Gasse (Hentes utca), A 18. században Keresztúri Baromvásár utca, Kereszturer Weg (Keresztúri út)
  • Forrás: Villamosok.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
Szerintem egy ZiL (Zavod imenyi Lenina) teherautó néz velünk farkasszemet, alighanem a szovjet hadseregé lehetett, ezért járt pórul a forradalom napjaiban. A sínek a 28-as és 37-es villamos (vég)állomásához tartoznak. Jobbra a Csokonai mozi bejárata sejlik, a plakát az aktuális film megtekintésére csábítja a nagyérdeműt (a címét sajna nem tudom kibetűzni). A mozi melletti földszintes házban a 70-es években halászcsárda működött, utóbb egy kínai vendéglő lépett az örökébe. A Csokonai mozitól a körút felé pedig a Bizományi Áruház Vállalatnak (BÁV) volt fiókja, főleg ruházati cikkekben "utazott".
2013. december 30. 23:14