Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, Népszínház utca, Nap mozi, 8. kerület

További információk a képhez

1957. A Népszínház utca még kockaköves. A Bérkocsis utca sarkán maga a Nap mozi.  Az egyik film: az Árnyék, a másik pedig az: Aranyalmafácska.
A kép baloldalán látható a kör alakú  járdasziget a terület közepén.
És ez a kör nagy dolog sok embernek a gyermekkoromból. Akinek beugrik, az kérem, hogy jelentkezzen!
Jobboldalt  egy középperonos, osztott ablakos "bukfenc" villamos, ami ekkoriban a 37-es számot viselte.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Népszínház utca, A 18. században Keresztúri országút, A 18 századtól Kereszturerweg (Keresztúri út), Baromvásár utca, Sertésvásár utca, 1817-től Fleischergasse (Hentes utca), 1838-tól Borstenviehhändlergasse, 1850-től Sertéskereskedő utca, 1874-től Népszínház utca, 1918-tól Blaha Lujza utca, 1919-től Népszínház utca
  • Forrás: Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."