Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1900-as évek eleje, Kerepesi út (Rákóczi út), 8. kerület

További információk a képhez

1906 előtt járunk az időben a Kerepesi úton, ami 1906-tól lett csak Rákóczi út. A villamosok ezidőtájt még többnyire alsószedősek voltak. Természetesen nyitott peronúak, és bizony baloldalt haladtak előre. A szemközti saroképület a tornyocskáival a Rákóczi út 57., ami arról nevezetes, hogy körülölel egy templomot, aminek a tornya éppen látszik is és az igazi neve: Szlovák evangélikus templom.
Ám, ami még talán ennél is érdekesebb, hogy ez a mai napig ott van! 
A háttérben a Keleti pályaudvar dereng.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Korábban Kerepesi út
  • Forrás: egykor.hu, képeslap
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©