Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1956, Rákóczi út, 8. kerület

További információk a képhez

1956. Az ekkoriban még kockaköves Rákóczi úton a Szent Rókus kápolna romokban. A négy évvel későbbi képen már szépen helyreállítva láthatjuk. 
Az emberek öltözéke itt is nagyon más, mint 67 évvel később, napjainkban Majdnem mindenki, majdnem bokáig felöltözködve: sál, sapka, kalap, ez a minimum.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Rákóczi út, Előzőleg, 1874-től Kerepesi út, 1804-től Kerepescher Strasse (Kerepesi út), A XVIII. század elején még Hatvaner Strasse
  • Forrás: https://hu.pinterest.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©