Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960-as évek, Üllői út, 8.és 9. kerület

További információk a képhez

1960-as évek. Az Üllői  út és a Nagykörút kereszteződése rendőrbódéval ékesítve. A fehér vonalak a leendő (manapság-2013-éppen leépítésben lévő) aluljáró rendszerét jelölik.
Ezidőben még megvoltak a felszínen járdaszigetek és nyomultak a csuklós Ikarusok (talán 180-asok). No meg az UV-k is .
Fontos érdekesség: a járdaszigetek szélén nincs  semmilyen korlát!
A "csőrös" teherautókat viszont nem tudom beazonosítani...
Mindez a Az Iparművészeti Múzeum tornyából fotózva.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Üllői út, Szolnoki országút
 • Forrás: Internet, Facebook
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

Sebestyén Mihály
Sebestyén Mihály
A jobb oldali autóbusz egy FAÜ-csuklós, a bal oldali egy 180-as. A teherautókat én is passzolom...
2013. június 22. 12:23
Fekete Géza
Fekete Géza
'56 : a Kilián laktanya sarka . Átellenben a Corvin mozi az épület mögött
2013. november 06. 19:23
  Popovics András
  Popovics András
  A kakukktojást a "csőrös" teherautóra értettem.
  2013. november 07. 04:12
László Dorogman
László Dorogman
A "csőrös" teherautók mindegyike a néhai NDK járműiparának jellegzetes darabja, a Garant/Granit. A kereszteződésen éppen áthaladó, zárt kocsiszekrényű példány színe gyanúsan fehér - egy időben (talán még a 60as évek közepén is) ilyen Granitok voltak rendszeresítve az Országos Mentőszolgálatnál mint "nagykocsik". Alkalmasint a képen látható példány is mentőautó? A hosszú UV szerelvény 52-es vagy 42-es villamosjárat lehet - akkoriban három viszonylat közlekedett az Üllői úton. A 42-es a Madách tér - Kispest, Tóth Árpád utca között, míg az 52-es a Marx tér és Kispest, villanytelep között járt. A harmadik viszonylaton (63-as) 1500-as motor- és 58xx vagy 59xx pályaszámú pótkocsik közlekedtek akkoriban, a János kórház és Nagyvárad tér között.
2014. január 10. 21:44