Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1880-as évek, Arany János utca, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1880-as évek, Arany János utca az Akadémia utcánál. A Magyar Tudományos Akadémia bérháza. Ebben lakott Arany János. Innen az utca neve. Ybl Miklós terve. A képen látható épület baloldalán maga a Magyar Tudományos Akadémia épülete (Friedrich August Stüler). Délelőtt lehetett. néhányan még szellőztetik az ágyneműt...Érdekes megoldást láthatunk a járda és az úttest elválasztására.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1885-től Arany János utca, 1874-től Fő út, 1838-tól Hoch Strasse
  • Forrás: Fortepan.hu (82119), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.05.064, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©