Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, Múzeum körút, 8. és 5. kerület

További információk a képhez

1894, Múzeum körút, Kossuth Lajos temetésének idején, azaz 1894. április 1-én. A tömegközlekedés még lóvasúttal megoldottatott...Természetesen balra, előre. Jobb oldalon-a sok gyalogos fölött- a Fechtig-ház. Jobb oldalon, távolabb, a háttérben a tornyos ház nem más, mint a Nemzeti Színház oldalában a Nemzeti színház bérháza. Kicsit távolabb-a mai Kiskörút és Rákóczi út sarkán a Vigyázó-ház.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Múzeum körút, 1915-től Mehmed szultán út, 1874-től Múzeum körút, A XVIII.-XIX. században Land Strasse (Országút)
  • Forrás: Fortepan.hu (82050), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.04.020, Fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©