Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1894, Rudolf (Széchenyi) rakpart, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1894, Rudolf (Széchenyi) rakpart a Lánchídról nézve. Jelen képen a legmagasabb épület a Magyar Tudományos Akadémia épülete. Ettől jobbra a képen a Béla (Vigyázó Ferenc) utca sarkán az István Főherceg szálloda. Írók, művészek, tudósok, politikusok törzshelye, amit Gundel János (1844-1915) vendéglős 1876-tól az Ipartársulat elnöke, majd örökös díszelnöke, pályafutásának fénykorában 1889-1904 között bérelt. Napjainkban eme épület a FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZATI RENDÉSZETI IGAZGATÓSÁG ÉPÜLETE.
Az előtérben a teherhajó kikötő és raktárai a Széchenyi (Rudolf) rakparton.
Mindezek ellenére a legérdekesebb-szerintem- a háttérben
épülő Országház...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1918-tól Széchenyi rakpart, Előzőleg 1874-től Rudolf rakpart, A XIX. században Felső Duna sor, Obere Donau zeile
  • Forrás: Fortepan.hu (82563), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.08.038, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©