Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1915-táján, Deák Ferenc utca, 5. kerület

További információk a képhez

1915-táján, Deák Ferenc utca. A Pesti Hazai Első Takarékpénztár Egyesület székháza. Tervező: Alpár Ignác. Az építés évei: 1911-1915. (Ezen, és a szemben lévő sarkon volt a középkori Váci kapu) -ami egyébként az egyik kedvenc képem-. Az épület 1945-ben megrongálódott. Később a Vízművek tulajdona volt. 1998-ban helyreállították. Napjainkban nagyszerűen felújított állapotban a Vörösmarty tér sarkán...
Kb.: 100 év után jól néz ki...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1866-tól Deák Ferenc utca, 1838-tól Nagy Híd utca (Grosse Bruck Gasse), 1817-től Híd utca (Bruck Gasse), 1804-től Fő utca ((Haupt Gasse), 1750-től Bástya utca ((Bastei Gasse), 1695-től Lipót út (Leopold Strasse)
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fotó: Erdélyi Mór, FSZEK
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©