Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1916, Kígyó tér (Ferenciek tere), 4. (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1916, Kígyó tér (Ferenciek tere). Az Északi Klotild Palota előtt még Pázmány Péter szobra áll. Jobbra a Girardi-ház építkezése a Kígyó utcában.
Bár ekkor már közlekedett e tájon a villamos, de ez még igen-nagyon Omnibusznak tűnik. Jobbra a Brudern-ház.
Hogy a napernyő alatt mit kínáltak, az rejtély, de hogy volt alatta egy nagy....valami, az biztos...A fölötte lévő, az gázlámpának tűnik...A ló, az ló.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1690-ben Hatvaner Strsasse, Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), 1730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), 1788-tól Schlangen Platz, 1874-től az egyik része Kígyó tér, 1874-től Ferenciek tere, 1921-től Apponyi tér, 1953-tól Felszabadulás tér
  • Forrás: Fortepan.hu (55699), orig: MAGYAR BÁLINT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©