Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1943, Pesti alsó (Jane Haining) rakpart és fölötte a Dunakorzó, 4. (1950-től 5.) kerület

További információk a képhez

1943, Pesti alsó (Jane Haining) rakpart és fölötte a Dunakorzó. No és a szállodák. Balra a GRAND HOTEL HUNGARIA. Egy kicsit jobbra a Hotel CARLTON. Ennek a helyére épült 1969-ben a Duna Intercontinental, aminek a mai neve Budapest Marriott Hotel. Mellette-mögötte a Nagyboldogasszony ortodox székesegyház. Más néven az Istenszülő elhunyta Nagyboldogasszony magyar ortodox székesegyház. A kép jobb szélén a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia, avagy Belvárosi plébániatemplom. A viadukton egy Beszkárt festésű (sárga-fehér) nyitott peronú villamos, nagy valószínűséggel 2-es járatszámmal.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2010-től Jane Haining rakpart, Előzőleg Pesti alsó rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (266730), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Ábrahám Katalin és László
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."