Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1948, Bajcsy-Zsilinszky út, 6. és 5. kerület

További információk a képhez

1948, Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy út saroktól a Deák Ferenc tér felé nézve. A mai Erzsébet téren még állnak a 2., 4. 6., 8. és 10. számú épületek. Egészen pontosan a Kemnitzer ("Két török") ház, az Első Magyar Általános Biztosítótársaság, a Magyar leszámítoló és Pénzváltó Bank, a Preger-ház és a Marokkó udvar. A ZENE feliratos épület itt látszik kiválóanA kép jobb szélén látható épület pedig itt az ellenkező irányból nézve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Bajcsy-Zsilinszky Endre út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út
  • Forrás: Fortepan.hu (16440), ADOMÁNYOZÓ Magyar Rendőr
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©