Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Marx (Nyugati) tér, 5. és 13. kerület

További információk a képhez

1949, Marx (Nyugati) tér. Van itt lovaskocsi mini és maxi változatban, kandeláber, hirdetőoszlop, Varga vendéglő. Felismerendő a két szép automobil, és a nyitott peronú, 46-os (?) villamos.
De van itt még egy nyilvávos WC ("zöld villamos"), WC-s nénivel a tér közepén, az egy kis újdonság azoknak, akiket érdekel, hogy e táj milyen is volt régen. A WC-ről többet megtudhatunk Sebes Patak néven egy kedeves látogatótól a hozzászólásokban.
Érdekesség még talán, hogy a lovaskocsik még hagyományosan fa-küllős kerekeken gördülnek.
A FESTIVAL iroda feliratú, és a mellette egymagassággan lévő épület volt korábban a HOTEL MERÁN SZÁLLODA.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Nyugati tér, 1948-tól Marx tér, 1914-től Berlini tér, 1860-as évektől Vas utca (Eisen Gasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (32926), orig: KOVÁCS MÁRTON ERNŐ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©