Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, József Attila utca, 5. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, József Attila utca a(z) 1967-től) Hild térnél. A képen egy 4-es járatszámú Ikarus 30-as autóbusz Ez a típus volt az Uhry testvérek karosszéria-gyártó hagyományait folytató Ikarus Karosszéria és Járműgyár első terméke. Az új autóbusz, az Ikarus 30, megtartotta trambusznak - a kocsitestbe épített motorral gyártott jármű - elrendezését. A Tr 3,5 típusú gyártási tapasztalatai alapján a felhasznált anyagmennyiséget csökkentették is. Számomra egy kissé meglepő, hogy már ekkor is közlekedési lámpa irányította a forgalmat itt, még pedig a kép jobboldalán látható -általam rendőrbódének nevezett- megemelt pulpitusú közlekedési irányító központból vezérelve.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től József Attila utca, 1924-től Gróf Tisza István utca, 1874-től Fürdő utca, 1823-tól Bad Gasse, 1810-től Marokkaner Gasse (Marokkói utca)
  • Forrás: old-ikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©