Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Szent István tér, 5. kerület

További információk a képhez

1952, Szent István tér az Alpári Gyula (Hercegprímás) utca felől. A metró építési területe a Bazilika felől nézve. A háttérben a Sas (Guszev) utca. Fél évszázad után bizony igen más...De ilyen is volt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1907-től Szent István tér, Az 1880-as évektől Bazilika tér, 1872-től Lipót tér, 1850-től Kirchen Platz )Templom Tér) vagy Pfarr Platz (Plébánia tér), A XVIII. században Waagehaus Platz ( Mázsaház tér) vagy Waage Gasse (Mázsa utca), Hetz Platz (Hecc tér), Vadvita tér
  • Forrás: Fortepan.hu (05307), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."