Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Arany János utca, 5. kerület

További információk a képhez

1959, Arany János utca az Alpári Gyula (Hercegprímás) utcától a Duna felé nézve. Meglepő, hogy az utca már ekkor is egyirányú volt. Arany János, a költő az akadémia épületében, az Arany János utca (előzőleg 1874-től Fő út) 1. számú házában lakott 1865-től haláláig (1882). Ezért nevezték el róla ezt az utcát.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1885-től Arany János utca, Előzőleg 1874-től Fő út, 1838-tól Hoch Strasse (Felső út)
  • Forrás: Fortepan.hu (116934), orig: FSZEK BUDAPEST GYŰJTEMÉNY / SÁNDOR GYÖRGY felvétele
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©