Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Váci utca, Bartók Terem ( Pesti Színház), 5.kerület

További információk a képhez

1959, Váci utca, Bartók Terem (Pesti Színház).
Az V. kerület Váci u. 9. szám alatt található a Vígszínház kamaraszínháza, az 538 nézőt befogadni képes Pesti Színház.
A műemlékileg védett klasszicista stílusú épület 1840-ben épült Hild József tervei alapján. 1902-ben újabb átépítéseket hajtottak végre. A földszintre a Corso mozi-Pick Marcell és Friedman Lajos mozgófénykép bemutatója került. A II. világháborúban a ház súlyosan megsérült, szinte teljesen megsemmisült. A helyreállítás után, néhány év múlva a moziból Bartók Terem lett, amit a Muzsika-és Hangversenyrendező Vállalat üzemeltetett. 1967 óta a Vígszínház kamaraszínháza működik itt. Társulata megegyezik a Vígszínházéval.
Műsoron, jelen esetben a Tizenkét dühös ember. Jómagam csak a filmet láttam (nem tudom hányszor...), az 1957-es Henry Fonda-féle változatot. Ez a film nálam" minden körülmények között ott" van (ha, az operában nem is...), de a 12 legjobb film között biztosan.
Ezt az előadást szívesen megnéztem volna. Az ok: a történet és maga a szereposztás. Nézzük csak: Básti Lajos, Uray Tivadar, Inke László, Ascher Oszkár, Horkay János, Balázs Samu, Horváth Jenő, Pécsi Sándor, Ungváry László, Suka Sándor, Győrffy György.
Ez még úgy is egy veretes névsor, hogy a 12-ből innen éppen hiányzik Sinkovits Imre...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1899-től Váci utca, 1690-től Leopold Gasse, 1750-től Waitzner Gasse, A XVIII. században Haupt Platz (Fő tér), 1810-től Alte Martkt Platz (Régi Vásártér)
  • Forrás: Fortepan.hu, (17810), http://vigszinhaz.hu/
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©