Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Engels (Erzsébet ) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1969, Engels (Erzsébet) tér, és itt a Mini Taxi!
Egy kis emlékezés  Gyökhegyi Bánktól:
Emlékszem erre a rövidéletű próbálkozásra, pontosabban csak néhány dologra. A hatvanas években lidércnyomásos dolog volt taxit kapni!
Szóval abban az időben a Volán cégnél valaki valahol kitalálta, hogy 50 darab Zastava 750-es (Fiat 600 licenc) kocsit állítanak üzembe Mini Taxi néven. Hogy kedvet csináljanak a kényelmetlenebb (szűkebb) utazáshoz, miniszoknyás egyenruhába öltöztetett fiatal nőket alkalmaztak sofőrként.
Nem volt hosszú életű ez a próbálkozás, 2-3 évig működött, valószínűleg több okból. Pl. kevés fiatal nő vállalta ezt a munkát, sokan félremagyarázták a helyzetet és zaklatták a vezetőnőket, esetleg a Zastava sem igazán bírta a strapát stb.
Köszönöm Bánknak az érdekes információkat!
És most én is hadd tegyek hozzá néhány szót...
Kb.: 10 évvel ezelőtt újraéledt ezen próbálkozás "Lady taxi" néven.
Mit ne mondjak.... még kevesebb sikerrel. Háttérben az Alpári Gyula (Hercegprímás) utca.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990- től Erzsébet tér, 1953-tól Engels tér, 1946-tól Sztálin tér, 1858-tól Erzsébet tér, Korábban Vásártér, Új tér, Újvásár tér
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Bende Imre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©