Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Martinelli (Szervita) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1961, Martinelli (Szervita) tér. Szemben jobbra a Kristóf tér épületei. Szemben az egykor volt SZÉNÁSY GYULA DIVATÁRUHÁZA, ami ekkor TEXTIL MÉTERÁRU MINTABOLT. Aztán volt még sok minden más is. Többek között volt HUMANICHASZNÁLT RUHA BOLTés SNEAKERS AND STREETWEAR STORE. Hja kérem, így múlik el (és talán jelenik meg újra) SZÉNÁSY GYULA és a világ dicsősége...
Ui.: Anton Erhardt Martinelli (1984-1747?): Ausztriában dolgozó olasz származású építész. 1727-től császári építőmester. Pesten az Invalidennhaaus (Rokkantak háza), ma a Főpolgármesteri Hivatal (Központi Városháza) épületének kivitelezője.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Szervita tér, 1953-tól Martinelli tér, 1874-től Szervita tér, 1817-től Szerviták piaca, 1804-től Servitien Platz, 1733-tól Servitien Gasse (Szervita utca), 1704-től Am Platz ( a terecskénél), 1547-től Búza piac mahalle
  • Forrás: Fortepan.hu (201427), ADOMÁNYOZÓ Gömöri család
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©