Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Kossuth Lajos tér, 5. kerület

További információk a képhez

1966, Kossuth Lajos tér, az Igazságügyi palota. Eredeti nevén Magyar Királyi Igazságügyi Palota. Az 1896-os millennium keretein belül épült 1893 és 1896 között, eklektikus stílusban, Hauszmann Alajos tervei alapján a Magyar Királyi Kúria számára.
Az első Magyar Királyi Kúria a mai Ferenciek terén állt, kicsinynek bizonyult, ezért épült a ma is látható, napjainkban felújítás alatt lévő...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1919-től Országház tér, 1918-1919-ben Köztársaság tér, 1927. november 6. óta Kossuth Lajos tér, 1898-tól Országház tér, 1853-tól Városi Tömő tér (Stadt Schopper Platz), Tömő tér, Az 1820-as évektől Stadtischer Auswind Platz („Városi kikötő tér”), Városi Fészer tér, Hajókászati tér, Schiffauswindsamts Platznak („Hajókirakodási Hivatal tere”)
  • Forrás: Fortepan.hu (261034), ADOMÁNYOZÓ Faragó György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©