Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Kígyó utca, 5. kerület

További információk a képhez

1972, Kígyó utca.
Az "eltévelyedett", sapkás (túrista lány) talán azt szeretné megtudni az olasz rendszámú Alfa Romeo vezetőjétől, hogy merre is van a Váci utca......Jól gondolom?
A fekete-fehér "csíkos rész" egy kicsit (nagyon) kitakarja a Piarista közt.
És most néhány szó az utcáról. Sokáig kérdés volt, hogy az utca neve, vagy a benne lévő patika volt-e előbb. A Kígyó tér 1. számú házban 1784- ben nyílt meg a Csillag gyógyszertár. Az utca viszont 1789-ben kapta a nevét. Péppé gondolkodtam magam. A csavar az az egészben, hogy a patika volt előbb, de más néven. Aztán jött az utca Kígyó néven, aztán a patika vette fel a Kígyó nevet. Nem egyszerű eset...
45 éve?  De ilyen is volt...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kígyó utca, 1784-től Kígyó utca, 1784-től Schlangen Gasse, 1758-tól Hatvani kapu utca, 1690-től Hatvaner Gasse (Hatvani utca) egy része, 1695-től Maut Gasse (Vám utca), A XVI.-XVVII. században Zsidó utca
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk, Fortepan.hu (87816), orig: URBÁN TAMÁS
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©