Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Engels (Erzsébet) tér, a Danubius-kút, 5. kerület

További információk a képhez

Engels (Erzsébet) tér, a Danubius-kút. A képen, az előtérben jobbra a Danubius-kút, amit 1883-ban állítottak fel a Calvin (Kálvin téren). Ybl Miklós, Fessler Leó, Brestyánszky Béla és Marchenke Vilmos munkája .
Fent a szakállas Neptunus, mint "Duna", alatta 'lányai' Tisza, Dráva, Száva. 1949-ben romjait elszállították, majd tíz évvel később 1959-ben állították fel "újaszoborva" az Erzsébet téren az akkor még meglévő Nemzeti Szalon mellett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet tér, 1953-tól Engels tér, 1946-tól Sztálin tér, 1858-tól Erzsébet tér, Korábban Vásártér, Új tér
  • Forrás: Fortepan.hu (27172), orig: DRIMBE JÓZSEF
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©