Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1987, Lánchíd és a Roosevelt (Széchenyi) tér, 5. kerület

További információk a képhez

1987, Széchenyi lánchíd és a Roosevelt (Széchenyi István) tér. Kilátás a Magyar asszonyok bástyájáról. Szemben a Gresham palota. Ekkoriban még, mint lakóház (is) üzemelt. Én magam ide vittem ide haza Turay Ida színművésznőt. Ö volt az utolsó lakó. Soha nem felejtem el.
Mellette a híres-hírhedt Spenótház, ami eredetileg állami külkereskedelmi vállalatok székházának tervezett irodaház volt.
Ez volt az első teljesen légkondicionált épület hazánkban. 1980-ban adták át. Első körben az Országos Tervhivatal, a Munkaügyi Minisztérium és az Országos Anyag- és Árhivatal tulajdonolhatta.
Aztán később "áttulajdonult"......
A másik oldalon az Attrium Hyatt hotel, ami ma Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge. Mellette a Forum hotel, ami aztán InterContinental Budapest lett.

Jelenlegi és régebbi nevei:

2011-től Széchenyi István tér, 1946-tól Roosevelt tér, 1919-től Ferenc József tér, 1918 és 1919-ben Október 29. tér, 1867-től Ferenc József tér, 1858-tól Franz Josefs Platz, 1850-től Kettenbrücke Platz (Lánchíd tér), 1847-ben Kirakodó tér vagy Rakpiac, 1840-es évektől Obere Donau Zeile (Felső Duna sor), 1812-től Zimmere Platz (Ács tér), 1809-től Salzamts Platz (Sóhivatal tér), 1804-től Salz Platz (Só tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (25067), ADOMÁNYOZÓ Tóth Károly dr
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©