Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970 táján, Apáczai Csere János utca, 5. kerület

További információk a képhez

1970 táján. Apáczai Csere János utca és itt a Hotel Duna Intercontinental.
A Hotel Duna InterContinental Finta József tervei szerint 1969-ben épült.
Apáczai (Apácai) Csere János (1625-1659): erdélyi tudós és pedagógus. A Magyar Encyclopaediának szerzője (1653). A Brassó vármegyében lévő Apáca nevű helységben született, ma Románia: Apata. A róla elnevezett díjat minden évben a legkiválóbb pedagógusok kapják.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Apáczai Csere János utca, Korábban, 1951-ben Móricz Zsigmond utca, 1919-től Mária Valéria utca, Korábban 1919-ben Szentmarjay Ferenc utca, 1874-től Mária Valéria utca, 1870-től Erzherzogin Maria Valeria Gasse (Főhercegnő Mária Valéria utca), Az 1840-es évektől Donau Zeile (Duna sor), Obere Donau Zeile (Felső Duna sor)
  • Forrás: budapest.network.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©