Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1977, Bajcsy-Zsilinszky út, 5. kerület

További információk a képhez

1977. A Bajcsy-Zsilinszky út végén elkezdődött a felüljáró építése. Ez arról volt  később elhíresült, hogy a két széle felől közép felé építve (hogy, hogy nem) nem ért össze! Így hát a jó kedélyű Budapestiek azon nyomban az "ELBAH" csomópont nevet adományozták a kereszteződésnek.
Háttérben a Marx tér.
Megfigyelendőek még a a járművek:49-es UV villamos, Moszkvics-408, Skoda(?) és a Polski Fiat.
A villamos fölött még ott virít a vöröscsillag az ekkor még létező Zrínyi nyomda épületének tetején.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Bajcsy-Zsilinszky út, 1700-tól Waitznerstrasse (Váci út), Országút, Az 1850-es években a Szent István tér és a Deák Ferenc tér között Kohl Markt (Káposzta piac), 1879-től teljes hosszában Váci körút, 1914-től I. Vilmos német császárról Vilmos császár út, 1919-től Váci körút, 1926-tól újból Vilmos császár út, 1945. április 17. óta Bajcsy-Zsilinszky Endre út
  • Forrás: hampage.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."