Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Vörösmarty tér, 5. kerület

További információk a képhez

1969. Vörösmarty tér. Baloldalt a Gerbeaud-ház, korábban Pesti Magyar Kereskedelmi Bank székháza és az aljában a cukrászda. Előtte (ahol ma csak gyalogosok mutatkozhatnak), akkora a járműforgalom, hogy az szinte elképzelhetetlen. A Földalatti lejárója sokat változott az eredetihez képest, de nem előnyére...
Négy sáv a Gerbeaud cukrászda előtt és mindez egyirányban.
Nyitható tetőablakos 9-es járatszámú Ikarus 620-as autóbusz ( aminek ekkoriban itt volt a végállomása ) csatlakozik a Földalattihoz. (NEM metróhoz!) 
Ezen a képen is úgy tűnik, hogy a téren körforgalom van érvényben. 
Érdekes még a két elárusító bódé (pardon: pavilon)!
Létezik még a fém szemétgyűjtő.
A nagy kérdés pedig a fekete autó a kép közepén?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1926-tól Vörösmarty tér, 1874-től Gizella tér, 1812-től Theátrom piatcza, 1830-as évektől : Harmincad tér (Dreysigstplatz), 1833-tól Játékszín tér, 1846-tól Német Színház tér (Deutsche Theaterplatz) , 1850-től Színház tér (Theaterplatz), 1866-tól Régi Színház tér (Alte Theaterplatz), 1918-ban a Károlyi Mihály tér, 1920-tól újból Gizella tér
  • Forrás: Családi archívum
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Novák
László Novák
Régi Moszkvics?
2013. augusztus 27. 18:20