Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970 táján, Kossuth Lajos utca, 5. kerület

További információk a képhez

1970 táján, Kossuth Lajos utca a Szép utcánál. A HUNGAROTEX székháza. Előttünk egy Bengáli villamos suhan. Ez egy korai darab, lévén még alsóablakos. Az autók közül talán a Warsawát vélem felismerni.
Ekkoriban fordítva egyirányú a Szép utca.
Forgalom irányító lámpa még nincs!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1894. Március 24. óta Kossuth Lajos utca, 1537 körül Szent Péter utca, 1574-től Hatvani utca, 1758-tól Agria Gasse (Egri utca), 1874-től pedig ismét Hatvani utca, 1848-1849-es forradalom és szabadságharc idején Szabad sajtó út
 • Forrás: Fortepan (07870)
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Konrád Zoltán
A kép '71-nél korábbi. Az autók mind régebbi típusok (Trabant 500/600, csapott orrú Nysa, Warszawa/Pobjeda). A Bengáli ajtajain még vannak alul ablakok, amiket viszont viszonylag hamar megszüntettek a gyengítésre visszavezethető ajtótörések miatt. A Bengáli alsó része még fehér, amit a '70-es évek előtt megszüntettek. A villamospálya burkolata is kockakő, a villamosközlekedés megszüntetése előtt 1 évvel már aszfalt volt. A képet a '60-as évek közepére becsülöm.
2013. október 21. 21:37
  Popovics András
  Popovics András
  A dátumot a Fortepantól vettem. De, mivel jómagam nem politikus vagyok, ezért hiszek az ész-érveknek. Tehát köszönöm és javítom.
  2013. október 22. 01:36
Olsvay Endre
Konrád Zoltán teljesen helytálló érvei mellé tenném még azt is, hogy 1971-ben már nem járt Bengáli a Kossuth L. u. Rákóczi úton; a korábben e típusban közlekedőkből addigra a 68-as már teljesen UV lett (a metró'70-es indításával egy időben cca.), a 60-as pedig Ganz (ipari) csuklós utolsó csaknem egy eszetndejében (lévén őkelmét '71 júniusában meg is szüntették.)
2013. december 12. 14:13