Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Felszabadulás tér (Ferenciek tere), 5. kerület

További információk a képhez

1959. Felszabadulás tér (Ferenciek tere). Szemben a Pesti Ferences templom, avagy más néven az Alkantarai Szent Péter Templom. Még van míves kandeláber. Nyitott peronú villamosok döcögnek a téren és a Kossuth Lajos utcában.
A  MÁVAG tr 5-ös pedig honnanl és hová kanyarodik...
A Jégbüffé, ami minden kort túlél! Maximum veszít egy F-et.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1992-től Ferenciek tere, 1690-ben Hatvaner Strsasse, Az 1700-as években Weisse Rosen Platz (Fehér Rózsa tér), 1730-tól Sebastien Platz (Sebestyén tér), 1788-tól Schlangen Platz, 1874-től Ferenciek tere, 1874-től az egyik része Kígyó tér, 1921-től Apponyi tér, 1953-tól Felszabadulás tér
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Mihálffy László
Itt is 1500+pót halad a Márc.15.téri hurokvágány felé. 50-es évek. A busz Mávag-Tr5.
Tippem: 7-es busz kanyarodik a Kálvin tér - Szabadság híd irányába.
2013. október 13. 15:54
Andor Tamás
Andor Tamás
Nekem a spulnin álló rendöfülke volt a kor jellemzö tartozéka.
2013. december 31. 15:02