Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1973, Engels tér, 5. és 6.kerület

További információk a képhez

1973, Engels (Erzsébet) és Deák Ferenc tér. Jobbra a távolsági és nemzetközi járatok autóbusz pályaudvara, a nagy parkoló, (közepén az UFO, aminek most csak a tartóoszlopa látszik), és ami mára "Akváriummá" változott. Balra az Anker-palota oldalról. A háttérben a Tanács (Károly) körút a bazársorral és a Deák téri evangélikus templommmal. A szemétgyűjtő még mindíg fém. A járművek pedig: a farmotoros Ikarustól a Jaguárig szinte minden. Az UV villamos pedig halad a Marx (Nyugati) térig.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1990-től Erzsébet tér, 1953-tól Engels tér, 1946-tól Sztálin tér, 1858-tól Erzsébet tér, 1858-tól Erzsébet tér, 1946-tól Sztálin tér, Korábban Vásártér, Új tér, Újvásár tér
 • Forrás: https://facebook.com/konyvbanya
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (7)

Popovics András
Popovics András
Üdvözlöm Kedves Zoltán! Köszönöm a hozzászólásait és a bennük rejlő rengeteg értékes információt!
2013. október 22. 02:28
Konrád Zoltán
Nincs mit, remélem tudtam segíteni! Mivel nem néztem végig minden képet, érdemes lenne a megadott információk alapján ellenőrizni a dátumokat a hasonló fotóknál.

Jelen képnél inkább '60-as évek második felét írnék, mert az aluljáró építése valószínűleg tovább tartott, mint egy-két év. Viszont támpontot adhat még, hogy a parkolóban álló Nysa orra már az előreugró kivitelű.
2013. október 22. 07:43
  Popovics András
  Popovics András
  Köszönöm, folyamatosan javítgatom az anyagot.
  2013. október 22. 14:54
Konrád Zoltán
Megnéztem, hogy a Nysa eleje mikor módosult: a '70 körül. Ez azt jelenti, hogy nem készülhetett korábban a kép. Viszont ebből az is következik, hogy az aluljáró később épült meg. Kezd derengeni, hogy az É-D-i metró átadásával összhangban építették meg, nem a K-Ny-iéval. Az meg 1976-ban nyílt meg. Tehát lehet ez a kép a '70-es évek eleje. Bocsánat! (Az előző hozzászólásomat kérném törölni, mert pontatlan adatot tartalmaz!)
2013. október 22. 08:01
Olsvay Endre
Az aluljárót a kék metróval összefüggésben kezdték építeni, de korábban átadták, ha emlékeim nem csalnak (lehet, ezúttal igen ;) ) akkor a FAV átépítése utáni megnyitáskor (1974). A Földalatti múzeum kialakítása is, mint ennek az építkezésnek "mellékvágánya" zajlott.
Más. 1972-ben volt egy robbanásszerű ugrás Bpesten az autók számában (forrás: Stat. évkönyvek egymás után), és ez bizony már jelentős forgalom.
Személyes kedvenceim a kocsik közül (túl az ezüst Jaguaron) a Citroen AMI 6 és Renault Dauphine egymás mellett (ez utóbbi az ötvenes évek végét csempészi vissza: de nem volt ritka a hatvanas években sem, az Autó motor újság valamelyik archív '59-es /??/ számában meghökkenve értesültem arról, hogy egy ideig ezt a típust, valamint a Fiat 1200-ast lehetett állami úton befizetni-rendelni!! (Csak azért nem Merkurt írok, mert akkor még nem az volt a neve.) Nyilván nem nagy darabszámban, de jelenlétük mindenesetre fel is tűnt az akkori autósűrűségben.
2013. december 09. 13:28
Olsvay Endre
Most azonosítottam magamban, hogy ennek a totálképnek egy kivágata külön is szerepel, 1973, Deák tér címkével. Ha az évszám megbízható (s nyilván az), akkor itt is pontosítható immár forrás értékűen!
2013. december 29. 21:17
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi, javítottam.
  2014. január 03. 16:50