Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920, az Országház, 4., (1950-től) 5. kerület

További információk a képhez

1920. Az Országház, avagy a Parlament. Tervezte: Steindl Imre. Az építkezés 1885-től 1904-ig tartott. A mai napig az ország legnagyobb épülete. Ami a magasságát illeti, ez az adat már veszélyben van...Európa második, és a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete. Az ország első távfűtött épülete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1904-től Országház, 1904-től Parlament
  • Forrás: egykor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©