Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1949, Könyves Kálmán körút az Üllői útnál, 10. kerület

További információk a képhez

1949, Könyves Kálmán körút az Üllői útnál. A kép közepén egy lovasrendőr. Jobbra hátul a Népliget. A fekete automobilok a Calvin (Kálvin) tér felé gyorsulnak egyet...Ahogy az akkor élt (és remélhetőleg még ma is élő) emberek számára elképzelhetetlen volt, hogy ez a kereszteződés miként fog kinézni 71 év múlva, legalább annyira furcsa lehet a napjainkban élő emberek számára a kereszteződés 1949-es kinézete.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1937-től Könyves Kálmán körút, 1930-tól Hungária alsó körút, 1893-tól Hungária körút egy része
  • Forrás: Fortepan.hu (33042), ADOMÁNYOZÓ Kovács Márton Ernő
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©