Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Harmat utca,

További információk a képhez

1954, Harmat utca, "a" Csősztorony.
Kőbánya ezen táján szőlőföldek voltak az 1800-as években. Az Óhegyen, és ennek is a tetején épült e Csőszház, ami 1844-ben nyerte el mai formáját.
Innen óvták a termést az erre hivatottak.
Nem jártam utána, de az az érzésem, hogy a köbányai bor-nevű utcák is innen erednek (Vörösdinka, Kéknyelű, Szőlőhegy, stb.!
Manapság(2013) étterem működik benne. Voltam itt.
A kaja jó, és érdekes módon az étterem falait régi budapesti képek díszítik!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Harmat utca
  • Forrás: Fortepan.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©