Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Zalka Máté (Liget) tér, 10. kerület

További információk a képhez

1965, Zalka Máté (Liget) tér. Jobbra a Kőbánya alsó Vasúti megállóhely. Középen egy, a hatvanas évekre jellemző üvegablakos villamosváró pavilon. A háttérben talán az a ház, ahol az Aranykerék Vendéglő is volt. Számomra igen emlékezetes hely...
Ekkoron a Kőbányán átvezető főútvonal a Kőrösi Csoma Sándor út volt, ami ma a Kőrösi Csoma sétány. A vasúti feüljáró nem sokat változott. Érdemes összevetni a mai utcaképpel!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Liget tér, 1945-től Zalka Máté tér, 1884-től Liget tér
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©