Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1950-es évek, Hamzsabégi út, 11. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, Hamzsabégi út (55.), a Fürst Sándor Autóbusz Állomás. 1949. január 1-től. Tervezői: Tervező Padányi Gulyás Jenő és Dr. Menyhárd István. Építész: Padányi Gulyás Jenő.
1949-től Fővárosi Autóbuszüzem Közösségi Vállalat (FAKV).
1951-óta Fővárosi Autóbuszüzemre (FAÜ).
1997-óta ipari műemlék. 
A garázs neve az építési engedély szerint BSZKRT kelenföldi autóbusz kocsiszín. Az átadásakor Fürst Sándor autóbuszgarázs. 1970. július 1-jétől Fürst Sándor Autóbusz Üzemegység. 1997. január 1-jétől Kelenföldi Autóbusz Üzemigazgatóság. 2007-től pedig Kelenföld Forgalmi Szolgálat. A garázs hivatalos neve 2013-tól Kelenföldi Divízió.
Ui.: Hamzsa bég: Érd törökkori neve-Ujen Hamzsabég-, amely Hamza bégről, Érd török uráról kapta a nevét.
A "napjainkan" = 2014.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Hamzsabégi út
  • Forrás: www.bkv.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©