1960, Budaörsi út és a Balatoni műút elágazása, 11. kerület

További információk a képhez

1960, Budaörsi út és a Balatoni műút elágazása, Osztapenko szobra. A táj szinte felismerhetetlen. De csak szinte...Az egyik támpont az integető parlamenter. De előkerítettem egy fontosabb, másikat is. Egészen pontosan nem is én, hanem Gimesi István kedves látogató. Óriási köszönet neki! Eme biztos támpont a tájékozódáshoz, az a sziréna! Ez a sziréna látható közelebbről a "napjainkban" képen. valamint egészen közelről ezen a  képen.
Az "elvtárs" szobra viszont már néhány kilométerrel arrébb, a budapesti szoborparkban fellelhető.
Ilja Afanaszjev Osztapenko (1904-1944): a szovjet Vörös Hadsereg századosa volt. Budapest ostromakor, 1944 decemberében ( parlamenterként ), a később róla állított szobor közelben vesztette életét. Mára már  ma már bizonyított, hogy nem a németek lőtték le, hanem aknára futott dzsipjében halt szörnyet.

Jelenlegi és régebbi nevei:

M-1,M-7 és a Budaörsi út elágazása, Budaörsi út és a Balatoni műút elágazása
  • Forrás: Fortepan.hu (3947), ADOMÁNYOZÓ: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."