Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

A Balatoni út és a Budaörsi út találkozása, 11. kerület

További információk a képhez

A Balatoni út és a Budaörsi út találkozása az M1-M7 közös szakaszának építésekor. Az előtérben balra látható az Osztapenko szobor. A kép óriási! (több szempontból is!) Ezért mindenképpen tessék megtekinteni  az eredetit itt
Ilja Afanaszjev Osztapenko, azaz az Osztapenko szoborról többet itt. Mai szemmel (ésszel) szinte felfoghatatlan, hogy a Budaörsi útról még autóbusz (Ikarus 620-as) iramlik a város felé...síkban!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1939-től Balatoni út, 1902-től Budaörsi út
  • Forrás: Fortepan.hu (103836), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU_BFL_XV_19_c_11
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©