Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1966, Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1966, Gellért tér. A háttérben Wellish Sándor és Gyula háza.
Ezúttal nem a Gellért szálló, még csak nem is a szovjet emlékmű (arany színű vörös csillaggal, ami nem képzavar!) a lényeg!
Hanem a figyelmet érdemlő automobilok.
Megint csak van egy sejtésem. A fotósnak is ez volt a célja, de neki, az akkori objektív okokból az emlékműre kellett hangsúlyoznia!
Autóguru nem lévén inkább a tisztelt látogatókra bíznám az autók megfejtését. Előre is megköszönve!
Igen hamar meg is érkezett a megfejtés Andor Tamás jóvoltából:
Szépen sorjában. a háttal látható elmenőfélben lévő autó az egy Skoda 1102-es is lehetne, de a hátsó ablak és lámpák formája kétséget hagy. A parkoló sor balról kezdődik egy 1964-67 között gyártott Ford Taunus 17-es jobboldali lámpájával, előtte 1300-1500-as Fiat, 1961-es Cadillac De Ville, Mercedes valószínűleg 220-as, és megint egy Fiat 1300-1500-as, de csak a csomagtartó látszik. 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-tól Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér
  • Forrás: Fortepan.hu (20526), orig: BEYER NORBERT
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©