Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Irinyi József utca, 11. kerület

További információk a képhez

1972, Irinyi József utca, a Dr. Münnich Ferenc (KÁRMÁN TÓDOR) kollégium.
A Dr. Münnich Ferenc (KÁRMÁN TÓDOR) kollégium 1969-től elsődlegesen a Gépészmérnöki Kar kollégiuma, de a Természettudományi Kar hallgatóinak is ez az elsődleges helye. Ezen kívül laknak itt -nem túl nagy létszámban- GTK-s, vegyész, építőmérnök és villamosmérnök hallgatók is. A Kollégium 55 éves múltra tekint vissza, mivel 1966. augusztus 20-án adták át a 11 szintes, közel (akkori) 52 millió Ft-os költséggel épült "diákotthont". Az első lakók nem egyetemisták, hanem sportújságírók voltak. Az 1966-os nyári Atlétikai Európa Bajnokságot akkor Budapesten rendezték és a sportújságírók elhelyezését a Kollégiumban oldották meg. Népszerű neve – a férőhelyek száma után – Ezres Kollégium. 1990 februárjában a Műegyetem egykori híres diákja, Kármán Tódor nevét vette fel a kollégium.
No, de az "Ezres" kifejezés-remélem sokunk fejében-mást is eszünkbe juttathat....Talán a disco...?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1946-tól Irinyi József utca, 1938-tól Szent Korona útja, 1932-től Szent István útja
  • Forrás: Fortepan.hu (213725), ADOMÁNYOZÓ Urbán Tamás, http://ehk.bme.hu/kollegium/karman
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©