Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1969, Móricz Zsigmond körtér, 11. kerület

További információk a képhez

1969. Móricz Zsigmond körtér. A 41-es villamos (oldalán a berregővel), és az ő végállomása. Ez már BKV.
A háttérben látható az utcai személymérleg, hogy tudd, hogy hány kiló vagy.. 

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Móricz Zsigmond körtér, 1929-től Horthy Miklós körtér
  • Forrás: hampage.hu, Fotó: Geoffrey Tribe
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Pongrácz Gábor György
a 41es villamos előtt a törökbálinti, nagytétényi HÉV-szerelvények végállomása volt itt.
2013. október 16. 23:32
Mihálffy László
Ennek a villamosnak az érdekessége, hogy nemcsak a villamosvonal és a körtéri hurokvégállomás volt a hévé, hanem maga ez a villamos is. 1963-ig zöld színben pompázva szállította az utasokat, majd átvette az FVV (akkor, amikor az M7-es autópálya építése miatt elvágták a vonalát Budaörs előtt, Törökbálintra nem mehetett többé hév) és átfestették sárgára. Az M7-esen haladva sokáig látható volt Budaörs határában a mezőn ez a sárga villamos, amint az autópálya szélénél visszafordul.
2013. november 04. 22:31