Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek eleje, Nagyszőllős (Nagyszőlős) út, 11. kerület

További információk a képhez

1970-es évek eleje, Nagyszőllős út. Az út nevének írása még így volt szabályos. A manapság itt látható benzinkút még persze sehol.
Az ostorlámpák viszont már itt vannak.
A kép főszereplője egy 72-es járatszámú Ikarus 180-as. A "Fürst" üe. autóbusza, 1971 december 18-án került állományba és elég hamar,
1976. 12. 06-án selejtezték.
585 ezer kilométert futott.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1991-től Nagyszőlős út, 1981-től Szirmai István utca, 1939-től Nagyszőllős utca
  • Forrás: www.old-ikarus.hu, fotó: Tildy Tibor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©