Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1914, Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1914. Szent Gellért tér. A Gelléthegyi barlang. Később ebből lett a Gellérthegyi sziklakápolna. A tér kockakővel borítva. A nyitott peronú villamos érdekes a meredező áramszedővel, bár ekkor még alsószedős kellett, hogy legyen 1923-ig. (vagy még sem: mintha vezeték lenne a villamos fölött.) Na de akkor mi az igazság? Háttérben a régi Erzsébet híd, még távolabb a Széchenyi lánchíd.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Gellért tér, 1920-tól Szent Gellért tér
  • Forrás: Újbuda Anno Retro XI
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©